Месец преди Игрите символичната олимпийска щафета ще финишира пред НСА. По

...
Месец преди Игрите символичната олимпийска щафета ще финишира пред НСА. По
Коментари Харесай

Месец преди Игрите символичната олимпийска щафета ще финишира пред НСА тази неделя

Месец преди Игрите символичната олимпийска щафета ще финишира пред НСА. По случай започващите след близо месец Олимпийски
игри в Париж и в чест на
Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец, обичайна щафета с факела ще финишира тази неделя пред централния вход на Национална спортна академия „ Васил Левски “.
Това лято предаването на
символичния огън на 23 юни се свързва най-големия мултиспортен конгрес на планетата, който ще се състои в Париж от 26 юли до 11 август.
Отбелязването на
Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец се провежда от Българския олимпийски комитет, Фондация „ София – европейска столица на спорта “, Националната спортна академия и Националната олимпийска академия.
И тази година символичният огън ще
се носи от студенти от НСА, изтъкнати спортисти и възпитаници.

Пристигането на групата пред актуализирания основен вход на постройката на НСА се чака към 10.30 ч.
Там младежите ще предадат факела
на именити наши олимпийски първенци и медалисти в наличието на представители на БОК, НСА, Столична община и представители на дипломатическите задачи у нас. Официалните посетители ще приветстват участници, посетители и фенове на церемонията.
Веднага по-късно на специфични сетове
ще стартират демонстрациите по най-новите олимпийски спортове или дисциплини, или които аплайват за включване в олимпийската стратегия.
Зрителите ще видят спиращи дъха
осъществявания на българските хип-хоп брейкъри, на майсторите в екстравагантния летен вид на кърлинга, на скейтбординга и други
Изявите им ще бъдат коментирани
от експерти в обособените тествания, а искащите да се включат ще получат скъпи препоръки и опция да пробват на терен своите умения в тези атрактивни съревнования.
Всяка година на 23 юни под егидата
на МОК хиляди градове на планетата се включват в обичайна самодейност за отбелязване на интернационалния Олимпийски ден.
На тази дата преди 128 години
в парижката Сорбона се ражда и официализира концепцията за възобновяване на античните олимпиади в актуалния им вид. Българският олимпийски комитет също отбелязва с редица интензивности празника, дружно с Деня на българския олимпиец.
А тазгодишното посланието на президента на МОК Томас Бах:
„ Спортът постоянно построява мостове и сплотява хората в мир и взаимност. В този олимпийски ден, апелирам, присъединете се към нас, до момента в който призоваваме всички по света: дайте късмет на мира. “

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР